Skip to main content

Як видалити обліковий запис користувача в Windows 7, 8 або 10

Як видалити обліковий запис користувача в Windows 7, 8 або 10

Geoffrey Carr

Якщо у вас є безліч облікових записів користувачів на комп'ютері під керуванням Windows, які вам більше не потрібні, можливо, буде час їх очистити. Сьогодні ми подивимося, як видалити обліковий запис користувача у Windows.

ПРИМІТКА. Якщо ви сховали обліковий запис користувача, який хочете видалити, ви не зможете його видалити, оскільки він повністю схований звідусіль. Ви повинні знову показати обліковий запис, перш ніж видаляти його. Крім того, вам потрібно буде ввійти в обліковий запис, який має права адміністратора видаляти облікові записи користувачів. Ви не можете видаляти облікові записи з стандартної облікового запису користувача.

По-перше: резервне копіювання даних користувача, якщо вам це потрібно

Процес видалення облікового запису є відносно простим, але можливо, вам знадобиться зробити резервне копіювання своїх файлів та налаштувань у разі необхідності їх знову. Кожен параметр і дані облікового запису користувача містяться в C:Users папку під їх іменем користувача. Перед тим, як видалити обліковий запис, створіть резервну копію теки користувача в інше місце чи зовнішній накопичувач. Це особливо важливо для Windows 8 та 10, оскільки ви не надали способи зробити це при видаленні облікового запису.

У Windows 7 ви можете зберігати деякі (не всі) файли, перш ніж видаляти обліковий запис, як це буде описано далі в цій статті. Зауважте, що не всі папки з папки користувача копіюються до папки на робочому столі, тому ви можете хотіти вручну створювати резервні копії папки користувача, а також будь-які інші параметри або файли, розташовані поза папкою користувача, щоб переконатися, що у вас є все, що ви треба

Видаліть обліковий запис у Windows 8 або 10

Щоб видалити обліковий запис у Windows 10, натисніть "Настройки" в меню "Пуск".

ПРИМІТКА. Цей процес подібний до 8. Однак для доступу до списку користувачів, які ви можете керувати чи видаляти, шукайте "облікові записи користувачів" на екрані "Пуск" і натисніть "Додати, видалити та керувати іншими обліковими записами користувачів" у результатах. . Потім дотримуйтесь інструкцій, починаючи з екрана "Сім'я та інші користувачі" нижче.

У вікні «Налаштування» натисніть «Облікові записи».

Натисніть "Сім'я та інші користувачі" на лівій панелі екрана облікових записів.

У правій частині екрана облікових записів перейдіть до розділу Інші користувачі, в якому перераховані інші облікові записи користувачів. Натисніть на обліковий запис, який потрібно видалити.

Зверніть увагу, що локальні облікові записи позначені як такі. На рахунках Microsoft буде вказано ім'я облікового запису з адресою електронної пошти під ним.

Натисніть "Видалити".

Вам буде запропоновано зберегти файли від цього користувача. Як ми вже згадували раніше, ви повинні мати резервну копію, якщо вам потрібні файли. Якщо ви впевнені, натисніть "Видалити обліковий запис і дані", щоб видалити користувача та видалити дані.

Після завершення ці облікові записи більше не з'являться на екрані входу.

Видалити обліковий запис користувача в Windows 7

Якщо ви використовуєте Windows 7, переконайтеся, що ви ввійшли в обліковий запис із правами адміністратора.

Щоб видалити користувача, введіть user accounts на панелі пошуку в меню «Пуск» і натисніть «Облікові записи користувачів», перераховані в початку списку результатів.

Потім натисніть посилання "Керування іншою обліковим записом" на вкладці "Внести зміни" на екран облікового запису користувача.

На екрані "Вибрати обліковий запис, на який потрібно змінити", натисніть обліковий запис користувача, з якого потрібно позбутися.

Потім натисніть посилання "Видалити обліковий запис".

Після цього ви можете видалити файли користувача або зберігати їх. Можливо, ви захочете зробити це, якщо вони потребують їх для іншої машини або ви хочете зберегти їх, якщо вони будуть потрібні пізніше.

ПРИМІТКА. Ми рекомендуємо вручну створювати резервні копії файлів з облікового запису користувача, оскільки цей спосіб не підтримує все.

Натисніть "Видалити обліковий запис" на екрані "Підтвердити видалення", щоб видалити обліковий запис.

Якщо ви вибрали зберегти файли, вони будуть вилучені з облікового запису до видалення облікового запису.

Ви повернулися до Вибрати обліковий запис, на який потрібно змінити екран, а видалений обліковий запис не буде. Натисніть кнопку "X" у верхньому правому куті вікна, щоб закрити його.

Якщо ви вирішили зберігати файли, вони зберігаються в папці на робочому столі.

Як ми вже згадували раніше, не всі папки з папки користувача резервні копії, використовуючи цей метод, тільки те, що вказано на зображенні нижче.

Коли ви закінчите, ці користувачі зникнуть із екрана входу.

Link
Plus
Send
Send
Pin